ПУТЕВИМА СВЕТИХ НЕМАЊИЋА
КРОЗ СВЕТУ ГОРУ
Полазак 29.7-03.8.2020
У организацији Завичајног удружења „Дмитровица“ Косовско Митровчана у Београдубиће организовано поклоничко путовање у светиње Свете Горе.

ПРОГРАМ ПУТОВАЊА1. дан, 29. јул. среда. Полазак у вечерњим часовима од храма Светог Саве на Врачару. Ноћна вожња преко Ниша, Скопља и Солуна са краћим паузама ради одмора путника.

2. дан, 30. јул. четвртак. Долазак у јутарњим часовима у Грчку. Посета манастиру Владатон у Солуну. Посета манастиру Мило Арсеница и пећинској цркви Св. Апостола Петра и Павла у Јерисосу. Долазак у Уранополис и смештај у хотелу. Слободно време. Ноћење.

3. дан, 31. јул. петак. Доручак. Подизање светогорских виза и одлазак на Свету Гору. Долазак у манастир Хиландар и смештај путника. Посета ризници и другим знаменитостима на хиландарском метоху и манастиру Есфигмен. Вечерње, вечера и повечерје

4. дан, 01. август. субота. Јутрење, света литургија. Ручак. Одлазак у манастир Каракал. Смештај и упознавање са богатом културном ризницом манастира. Могућност посете манастиру Филотеј. Вечерње, вечера и повечерје.

5. дан, 02. август. недеља. Јутрење, света литургија. Ручак. Посета манастиру Ставроникити. Долазак у Кареју и смештај у скиту Светог Андреја. Посета испосници Светог Саве, Сабаорној цркви и манастиру Кутлумуш. Присуство на вечерњем богослужењу, вечера и повечерје.

6. дан, 03. август. понедељак. Јутрење, света литургија. Ручак. Посета манастиру Ксиропотам и руском манастиру Светог Панталејмона. Наставак пута за Уранополис. Краћи одмор и наставак пута за Солун.
Посета у Солуну Српском војничком гробљу и цркви Светог Димитрија. Полазак за Србију.

7. дан, 04. август. уторак. Долазак у Београд у јутарњим часовима.Цена арнжмана је 260 евра (динарска противредност). Могућност плаћања у две рате до поласка на пут. У цену је урачунат превоз на релацији Београд - Уранополис - Београд, виза за Свету Гору, једно ноћење са доручком у хотелу у Уранополису и трошкови организатора путовања.

У цену аражмана нису урачунате бродске карте, превоз минибусом по Светој Гори и осигурање путника. Број места је ограничен. ХИЛАНДАРУ С ЉУБАВЉУ!

Информације на број телефона 065/25-50-888

www.udruzenjedmitrovica.org.rs

ФБ СТРАНИЦА УДРУЖЕЊЕ ДМИТРОВИЦА

  

Kосово и Метохија Март 2019.test
Света Гора Maj 2018.
Света Гора Maj 2017.
Света Гора 2016. Господњег лета
Бугарска 2016. Господњег лета
Голгота 2015. Господњег лета
Света Гора 2015. Господњег лета
Света Гора 2014. Господњег лета

 

Света Гора 2013. Господњег лета

 

Косово и Метохија 2012. Господњег лета

 

Галерија 1

 

Галерија 2

 

Света Гора јун 2014.

 

Света Гора август 2014.

 

Албанија септембар 2014.

 

Траговима српске културе и духовности кроз Албанију