ПУТЕВИМА СВЕТИХ НЕМАЊИЋА
КРОЗ СВЕТУ ГОРУ


24.08 - 30.08. 2018.У организацији Завичајног удружења „Дмитровица“ Косовско Митровчана у Београду биће организовано поклоничко путовање у светиње Свете Горе.ПРОГРАМ ПУТОВАЊА1. дан, 24.08. петак. Полазак је у вечерњим часовима од храма Светог Саве на Врачару. Ноћна вожња преко Ниша, Скопља и Солуна са краћим паузама ради одмора путника.

2. дан, 25.08. субота. Долазак у јутарњим часовима у Грчку. Посета и обилазак древног античког града Акантоса – из VII века п.н.е. Посета манастиру Мило Арсеница и пећинској цркви Светог апостола Павла. Долазак у Уранополис, смештај у хотелу. Слободно време. Ноћење.

3. дан, 26.08. недеља. Доручак. Подизање светогорских виза и одлазак на Свету Гору. Долазак у манастир Хиландар и смештај путника. Посета ризници и другим знаменитостима на хиландарском метоху и манастиру Есфигмен. Вечерње, вечера и повечерје. Ноћење.

4. дан, 27.08. понедељак. Јутрење, света литургија. Ручак. Одлазак у манастир Велику Лавру. Смештај и упознавање са богатом културном ризницом манастира. Вечерње, вечера и повечерје. Ноћење.

5. дан, 28.08. уторак. Јутрење, света литургија. Ручак. Долазак на извор воде Светог Атанасија. Долазак у Кареју и смештај у скиту Светог Андреја. Посета испосници Светог Саве, Саборној цркви, манастиру Кутлумуш. (Могућност посете манастиру Пантократор). Присуство на вечерњем богослужењу, вечера и повечерје.

6. дан, 29.08. среда. Јутрење, света литургија. Ручак. Посета и обилазак руског манастира Светог Пантелејмона. Полазак за Уранополис. Краћи одмор и наставак пута за Солун. Посета у Солуну Српском војничком гробљу и цркви Светог Димитрија. Полазак за Србију.

7. дан, 30.08. четвртак. Долазак у Београд у јутарњим часовима.

Цена арнжмана је 255 евра (динарска противредност). Могућност плаћања у две месечне рате. У цену је урачунат аутобуски превоз на релацији Београд - Уранополис - Београд, визе, једно ноћење са доручком у хотелу у Јерисосу и трошкови организатора путовања.

У цену аражмана нису урачунате бродске карте, превоз минибусом по Светој Гори, улазнице за Аристотелов парк и осигурање путника. Број места је ограничен.

Поред верског карактера, ово путовање има и хуманитарни значај.ХИЛАНДАРУ СА ЉУБАБЉУ

Информације на број телефона 065/25-50-888

www.udruzenjedmitrovica.org.rs

ФБ СТРАНИЦА УДРУЖЕЊЕ ДМИТРОВИЦА  

Света Гора Maj 2018.
Света Гора Maj 2017.
Света Гора 2016. Господњег лета
Бугарска 2016. Господњег лета
Голгота 2015. Господњег лета
Света Гора 2015. Господњег лета
Света Гора 2014. Господњег лета

 

Света Гора 2013. Господњег лета

 

Косово и Метохија 2012. Господњег лета

 

Галерија 1

 

Галерија 2

 

Света Гора јун 2014.

 

Света Гора август 2014.

 

Албанија септембар 2014.

 

Траговима српске културе и духовности кроз Албанију