ПУТЕВИМА СВЕТИХ НЕМАЊИЋА
КРОЗ СВЕТУ ГОРУ

24.08 - 30.08. 2018.

У организацији Завичајног удружења „Дмитровица“ Косовско Митровчана у Београду биће организовано поклоничко путовање у светиње Свете Горе.

ПРОГРАМ ПУТОВАЊА

1. дан, 24.08. петак. Полазак је у вечерњим часовима од храма Светог Саве на Врачару. Ноћна вожња преко Ниша, Скопља и Солуна са краћим паузама ради одмора путника.

2. дан, 25.08. субота. Долазак у јутарњим часовима у Грчку. Посета и обилазак древног античког града Акантоса – из VII века п.н.е. Посета манастиру Мило Арсеница и пећинској цркви Светог апостола Павла. Долазак у Уранополис, смештај у хотелу. Слободно време. Ноћење.

3. дан, 26.08. недеља. Доручак. Подизање светогорских виза и одлазак на Свету Гору. Долазак у манастир Хиландар и смештај путника. Посета ризници и другим знаменитостима на хиландарском метоху и манастиру Есфигмен. Вечерње, вечера и повечерје. Ноћење.

4. дан, 27.08. понедељак. Јутрење, света литургија. Ручак. Одлазак у манастир Велику Лавру. Смештај и упознавање са богатом културном ризницом манастира. Вечерње, вечера и повечерје. Ноћење.

5. дан, 28.08. уторак. Јутрење, света литургија. Ручак. Долазак на извор воде Светог Атанасија. Долазак у Кареју и смештај у скиту Светог Андреја. Посета испосници Светог Саве, Саборној цркви, манастиру Кутлумуш. (Могућност посете манастиру Пантократор). Присуство на вечерњем богослужењу, вечера и повечерје.

6. дан, 29.08. среда. Јутрење, света литургија. Ручак. Посета и обилазак руског манастира Светог Пантелејмона. Полазак за Уранополис. Краћи одмор и наставак пута за Солун. Посета у Солуну Српском војничком гробљу и цркви Светог Димитрија. Полазак за Србију.

7. дан, 30.08. четвртак. Долазак у Београд у јутарњим часовима.

Цена арнжмана је 255 евра (динарска противредност). Могућност плаћања у две месечне рате. У цену је урачунат аутобуски превоз на релацији Београд - Уранополис - Београд, визе, једно ноћење са доручком у хотелу у Јерисосу и трошкови организатора путовања.

У цену аражмана нису урачунате бродске карте, превоз минибусом по Светој Гори, улазнице за Аристотелов парк и осигурање путника. Број места је ограничен.

Поред верског карактера, ово путовање има и хуманитарни значај.

ХИЛАНДАРУ СА ЉУБАБЉУ

Информације на број телефона 065/25-50-888