ЗАДУЖБИНЕ КОСОВА И
МЕТОХИЈЕ
од 27-29.03.2020.

Са благословом епископа рашко-призренског и косовско-метохијског Господина Теодосија, Завичајно удружење „Дмитровица“ Косовско Митровчана у Београду организује поклоничко путовање у цркве и манастире на Косову и Метохији.

ПРОГРАМ ПУТОВАЊА

1.дан, 27. март, петак. Полазак у вечерњим часовима из Београда од храма Светог Саве на Врачару, из Серлићеве улице. Ноћна вожња са краћим паузама ради одмора.

2.дан, 28 март. субота. Долазак у јутарњим часовима на Косово и Метохију. Посета манастирима: Девич, Пећка Патријаршија, Високи Дечани. Долазак у Призрен и посета Саборној цркви, манастирима Богородици Љевишкој и Светим Архангелима. Наставк пута за Велику Хочу и посета цркви Светог Стефана. Вечера у црквеној трпезарији. Ноћење.

3.дан, 29. март, недеља. . Поглед на прве засађене винограде Светог Симеона и Светог Саве у Великој Хочи и одлазак на свету литургију у манастир Зочиште. Посета манастирима Грачаница, Соколица и Бањска. Наставак пута за Београд. Долазак у вечерњим часовима.

Цена аранжмана, ако се путује аутобусом туристичке класе 50 места је 45 евра (динарска противредност), а ако се путује мини-бусом до 21 путника цена је 45 евра и 500 динара. Могућност плаћања у две рате чековима грађана.

Аранжман обухвата превоз путника, вечеру и ноћење у Великој Хочи и трошкове организатора путовања.

Напомена: аутобус је за све време пута по КиМ под полицијским надзором.

Путујући са нама по Косову и Метохији увек се више сазна.

Поред верског карактера ово путовање има и хуманитарни значај. Сва помоћ у виду робно новчаног дародавства биће уручена лично у црквама током нашег боравка на КиМ.

Информације на број телефона 065/25-50-888

www.udruzenjedmitrovica.org.rs