Република Албанија 2014. Господњег лета

Траговима српске културе и духовности

Од 30. маја до 4. јуна 2014. године боравили смо у некада старој српској држави Албанији. Са благословом митрополита црногорско-приморског г. Амфилохија. Посетили смо четири највећа града у Албанији, неколико мањих градова, вароши и села, и у њима знаменита обележја српске средњовековне културе. Том приликом посетили смо српску школу у Скадру, којој смо уручили помоћ, као и Српско-црногорско удружење, чији смо били и гости. На крају нашег боравка поклонили смо се пред кивотом првог српског краља и цара Јована Владимира, у манастиру крај Елбасана, и целивали његове свете мошти у Саборној цркви у Тирани. Задобивши велику благодат, наставили смо пут даље према светој српској земљи Косову и Метохији.